Geluid van de motor en windgeruis kan blijvende schade aan uw gehoor veroorzaken; bij 100 km/uur is het geluidsniveau vaak al 94 decibel!

Het gehoor is een complex en uiterst gevoelig zintuig waarmee zorgvuldig dient omgegaan te worden. Het stelt ons in staat om adequaat te functioneren, onderling te communiceren of te genieten van onze favoriete muziek. Het gehoororgaan is echter zeer kwetsbaar. Hoge geluidsniveaus verstoren niet alleen onze communicatie maar veroorzaken directe nadelige gevolgen. Het belangrijkste nadelige gevolg is weliswaar gehoorschade, en dit is een onomkeerbaar proces! Immers, lawaaidoofheid staat in vele landen in de top 3 der beroepsziekten.

De missie van Variphone is sinds 1988 duidelijk gericht op het ontwikkelen van producten die ingezet kunnen worden ter bestrijding van lawaaioverlast en ter bevordering van de communicatie in lawaai. Van passieve gehoorbeschermers tot geavanceerde oorstukjes met ingebouwde micro-elektronica, telkens weer gaat de aandacht van Variphone naar het comfort en het preventief karakter voor de gebruiker.

Het dragen van gehoorbescherming wordt door motorrijders vaak onderschat. Officiële metingen tonen aan dat de veilige limieten snel overschreden worden. Voor deze doelgroep biedt Variphone de V-Flex Moto aan. Deze gehoorbeschermer filtert windruis weg, maar zorgt ervoor dat een motorrijder nog wel goed het verkeer kan horen. Voor optimaal comfort worden de gehoorbeschermers gemaakt van een zacht silicone materiaal waardoor de V-Flex Moto perfect onder de helm past, ook bij langdurig gebruik.

Deze op maat gemaakte gehoorbeschermer, vervaardigd uit een zacht silicone materiaal, laat zich kenmerken door zijn vormgeving en draagcomfort. De V-Flex wordt uitgerust met een zeer doeltreffende filter, waarbij er keuze is uit meerdere filterwaardes (21, 22 en 27 dB).

Meer weten? Ga langs bij de stand van Variphone.

Mis niets en volg Dé Noordelijke Motorbeurs ook via Facebook en Twitter

Enthousiast geworden? Koop nu direct tickets hier