Motorclubs komen niet altijd positief in het nieuws maar verreweg de meeste zijn gewone clubs. En, dan zijn er ook nog enkele hele speciale met een zeer speciaal doel.

Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) bestaat met de bedoeling een veiliger omgeving te realiseren voor misbruikte en mishandelde kinderen. B.A.C.A. bestaat uit een grote groep bikers die kinderen de kracht wil geven niet bang te zijn voor de wereld waarin ze leven. Ze staan klaar om beschadigde kinderen te ondersteunen door ze te betrekken bij een bestaande verenigde wereldwijde organisatie. B.A.C.A. werkt samen met lokale en landelijke groepen en instanties die al kinderen beschermen. De club wil duidelijk laten weten aan ieder die betrokken is bij een misbruikt of mishandeld kind, dat dit kind tot de B.A.C.A. familie behoort en dat zij bereid zijn om fysieke en morele steun te geven door het kind op te nemen in de organisatie en door hun fysieke aanwezigheid. De vrijwilligers staan klaar om deze kinderen te beschermen tegen verder misbruik of mishandeling. B.A.C.A. veroordeelt elk gebruik van geweld en intimidatie in elke vorm en tegen ieder persoon. Maar als de omstandigheden zich voordoen dat ze de enige hindernis zijn die verhindert dat verder geweld gebruikt wordt tegen een kind, dan zijn de mensen van B.A.C.A. bereid deze hindernis te zijn. Als u meer wilt weten over hoe Bikers Against Child Abuse te werk gaat, dan bent u van harte welkom bij de stand.

Een andere speciale motorclub is CS-Riders. Het is een stichting die motorrijders en trikers vertegenwoordigt ongeacht merk of type motor of trike uit alle lagen van de samenleving. De leden van deze organisatie vormen een broederschap en zetten zich in tegen misbruik bij kinderen in welke andere vorm dan ook. De activiteiten van CS-Riders zijn vooral in het noorden van het land. CS-Riders zetten zich in om kinderen een bezoek, een schouder, een luisterend oor en hun vriendschap aan te bieden. Kinderen kijken meestal op tegen motorrijders, stoere mannen en vrouwen op hun motor met bijbehorende kleding en gebruiken, ze zijn voor velen een symbool van vrijheid. Juist deze mannen en vrouwen willen al deze kinderen laten weten dat ze niet alleen staan. Niet alleen als er sprake is van mishandeling zijn de CS-Riders actief, maar ook bij alle andere acties waarin kinderen een rol spelen kunnen de CS-Riders een helpende hand bieden. Elk kind is voor CS-Riders gelijk ongeacht ras, klasse, religie of verleden. CS-Riders is  een groep motorrijders en trikers die zich gezamenlijk inzetten voor kids en tevens veel waarde hechten aan de onderlinge vriendschap, niets meer en zeker ook niets minder.

Mis niets en volg Dé Noordelijke Motorbeurs ook via Facebook en Twitter

Enthousiast geworden? Koop nu direct tickets hier