De Motorrijdersactiegroep (MAG) is een belangenvereniging en zet zich al ruim dertig jaar in voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden. Het is dankzij de MAG dat je overal in het land vangrails met motorvriendelijke onderplanken ziet. Dat je niet verplicht bent om een reflecterend vest te dragen. Dat je nog met motorfietsen met meer dan 100 pk mag rijden. Ook de MAG is weer aanwezig dit jaar op Dé Noordelijke Motorbeurs.

En daar blijft het natuurlijk niet bij. Zo kan je bij de MAG gevaarlijke wegsituaties melden of verkeerslichten die voor je motor niet op groen springen. Geef het door op www.motorrijdersactiegoep.nl, en er wordt werk van gemaakt. Net zo belangrijk is dat de MAG directe contacten onderhoudt met gemeentes en provincies, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er straks nóg meer dijkwegen afgesloten worden. In politiek Den Haag pleit de MAG tegen een kostenverhogende apk, voor een laadpalensysteem waarbij motorrijders niet vergeten worden en voor een vrijstelling van spitsheffingen. De Motorrijdersactiegroep zorgt ervoor dat je als motorrijder gezien en gehoord wordt, door de overheid, door wegbeheerders en door andere weggebruikers.

Als MAG-lid steun je het werk van de organisatie. Voor de prijs van een bescheiden tank benzine doe je een jaar lang mee. Dat was altijd al belangrijk, en het wordt alleen nog maar belangrijker. De Motorrijdersactiegroep kijkt kritisch naar de rapporten over de emissie en geluidsoverlast van motoren. Schrijven kranten negatief over motorrijders, dan komt de MAG met een reactie. En, natuurlijk houdt de MAG je in het tweemaandelijkse Mag-a-zine en online op de hoogte van alle mogelijke relevante ontwikkelingen die motorrijden veiliger en voordeliger maken. Maak je als lid ook nog regelmatig kans op fijne cadeaus, van airbagvesten tot schoonmaaksets.

Meer weten? De MAG ziet je graag op hun stand op Dé Noordelijke Motorbeurs!

Mis niets en volg Dé Noordelijke Motorbeurs ook via Facebook, Twitter en Instagram

Enthousiast geworden? Koop nu direct tickets hier