Door Corona kon Dé Noordelijke Motorbeurs 2021 niet plaatsvinden. In eerste instantie waren de vooruitzichten voor januari 2022 goed maar toch moet de motorbeurs ook in januari 2022 komen te vervallen.

Na het goede nieuws van 17 september 2021 van de overheid dat evenementen weer konden plaatsvinden, waren de voorbereidingen van de 26e editie van Dé Noordelijke Motorbeurs al in volle gang. Vervolgens leken de plannen van de eigenaar van de hal, Libéma, een probleem te worden. Zij waren in onderhandeling met het COA om in de hal asielzoekers onder te brengen. Daarvoor heeft men nu ook toestemming van de Gemeente Assen (zie persbericht Gem. Assen). Er werden diverse alternatieven aangeboden maar door het groeiende aantal Corona- besmettingen en de nieuwe maatregelen die mogelijk nog verder aangescherpt gaan worden, is er nu weer meer onzekerheid gekomen.

Om voor januari 2022 weer een succesvolle editie van Dé Noordelijke Motorbeurs te organiseren is de tijd nu tekort geworden. Daarom heeft de organisatie besloten dat de beurs in januari 2022 komt te vervallen. In de loop van 2022 zal de organisatie de situatie opnieuw beoordelen voor 2023.

“Zoals altijd willen wij een goed evenement neerzetten maar door al deze omstandigheden gaat dat gewoonweg niet lukken” aldus de organisatie. De organisatie van het evenement vergt toch minimaal 3 maanden dus er was geen ruimte meer om nog langer af te wachten. Ook de standhouders en leveranciers moeten bijtijds kunnen plannen dus moest er duidelijkheid komen. “We zijn overladen met reacties van standhouders en bezoekers die het enorm jammer vinden dat de beurs ook dit jaar niet door gaat maar ze snappen het allemaal wel gelukkig”.