Tijdens de komende jubileum editie van Dé Noordelijke Motorbeurs organiseert de Veteraan Motoren Club een oldtimer show met oldtimers en klassiekers. De Veteraan Motoren Club is een vereniging van mensen die liefhebber en eigenaar zijn van een oude motorfiets. Deze oude motorfiets is dan voor of op 31 december 1940 gemaakt.

De leden van de V.M.C. zijn allemaal hobbyisten. Zij helpen elkaar met het in goede conditie brengen en houden van oude motoren of vinden het gewoon leuk een dergelijke motor te bezitten en er zo nu en dan op te rijden. Met elkaar zorgen de leden er voor dat Nederland kan genieten van een “rijdend museum”.

Een belangrijke activiteit van de V.M.C. zijn de ritten. Zij wil de mensen in het land graag laten meegenieten van de vaak prachtig gerestaureerde stukjes mechanisch vakmanschap uit vroegere tijden. Natuurlijk vinden de V.M.C.-ers het zelf ook leuk om te rijden op deze mooie museumstukken. Per jaar zijn er ongeveer 40 ritten, verspreid over het hele land.

In de winter besteden veel leden tijd aan de restauratie, het opknappen en het rijklaar maken/houden van de oldtimers en klassiekers. Vaak helpen leden elkaar en geven elkaar adviezen en tips. Met elkaar bedenken ze wel een oplossing voor een probleem. In de winter zijn er ook regio-bijeenkomsten. Tijdens deze avonden worden films vertoond, restauratietips gegeven en uiteraard op een zeer gezellige manier ervaringen uitgewisseld.

De V.M.C. heeft een eigen clubblad, waarin leden gratis kunnen adverteren. Leden en donateurs van de V.M.C. krijgen maandelijks dit prachtige en professioneel gedrukte clubblad toegezonden. Daarin staan veel foto’s, verslagen en technische tips. In december verschijnt ieder jaar een speciaal extra dik themanummer. Op de V.M.C.-stand op Dé Noordelijke Motorbeurs liggen nog aantal (oudere) clubbladen, daar kunt U een idee krijgen van het prachtig clubblad.

Wilt u een keer vrijblijvend een bijeenkomst in uw regio bijwonen of tips over het restaureren? Ga dan langs op de stand van de V.M.C.

Mis niets en volg Dé Noordelijke Motorbeurs ook via Facebook, Twitter en Instagram

Enthousiast geworden? Koop nu direct tickets hier