Goed nieuws: in januari 2024 is er weer een nieuwe editie van Dé Noordelijke Motorbeurs! Standhouders en eerdere bezoekers reageren enthousiast!

De 26e editie wordt gehouden op 20 en 21 januari 2024 op een andere locatie, de Flowerdome in Eelde. Dat is een groot hallencomplex nabij de A28 (afrit 37) en de N34 en is dus goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Doordat in Expo Assen asielzoekers worden opgevangen was het de afgelopen jaren niet mogelijk daar evenementen te houden.

In januari 2020 was de 25e editie en direct daarna begon de Corona-periode. Net zoals veel evenementen kwamen toen de geplande volgende edities te vervallen. Daarna besloot de eigenaar van de hal Expo Assen deze te verhuren aan het COA voor de opvang van asielzoekers en moesten de evenementen uitwijken naar andere locaties. Inmiddels is de oorspronkelijke verhuurperiode aan het COA met toestemming van de Gemeente Assen verlengd, evenementen zijn daardoor beëindigd of naar elders verhuisd. Vanwege de omvang van Dé Noordelijke Motorbeurs waren er er slechts een beperkt aantal alternatieven.

Zoals de naam Flowerdome al zegt, zijn deze hallen doordeweek in gebruik voor de handel in bloemen. Doordat de opbouw van de beurs daardoor ook iets korter is, komt de vrijdagavond voor het publiek te vervallen. “Eigenlijk wel een apart contrast, bloemen en motoren, maar voor de liefhebbers allebei bijzonder mooi” aldus de organisatie.

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom Dé Noordelijke Motorbeurs en volg onze social media: Facebook, Instagram en Twitter